Viscosidades y propiedades viscosimetricas de la glicina en soluciones acuosas de Tiosulfato de Sodio Pentahidratado (Na2S2O3.5H2O) a diferentes temperaturas

Manuel Silvestre Páez-Meza, Gustavo Manuel Alvarino-Bettín, Plinio de los Santos Cantero-López

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo

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Resumen

Flowing times of Glycine in aqueous solutions Sodium Thiosulfate Pentahydrate (0.01-2.0 mol kg-1) using an AMVn Anton Paar viscometer at temperatures of (283.15; 288.15; 293.15; 298.15; 303.15; 308.15, 313.15 and 318.15) K and 101.1 Kpa.From the data obtained, the absolute viscosity, viscosity B-coefficients, slope (dB/dT), the ΔBtr,adjustable parameters of the equation of Out and Los (BE, BS,K), activation parameters of viscous flow (ΔG°,ΔH°,ΔS°) were calculated, the values obtained for these parameters were discussed in terms of the interactions present in solution.

Título traducido de la contribuciónViscosity and viscometric properties of glycine in aqueous solutions of Sodium Thiosulfate Pentahydrate (Na2S2O3.5H2O) at different temperatures
Idioma originalEspañol
Páginas (desde-hasta)218-225
Número de páginas8
PublicaciónDYNA (Colombia)
Volumen81
N.º186
DOI
EstadoPublicada - 1 ene 2014

Palabras clave

  • Activation parameters
  • Excess properties
  • Interactions
  • Viscosity
  • Viscous flow

Áreas temáticas de ASJC Scopus

  • Ingeniería (todo)

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